BIZAR. New York verloot gratis studieplaatsen onder tieners die zich laten vaccineren

De Amerikaanse staat New York gaat 50 gratis studieplaatsen verloten onder alle 12- tot 17-jarigen die zich hebben laten inenten met minstens één dosis van een coronavaccin en die door hun ouders geregistreerd zijn. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo bekendgemaakt.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Het gaat om studieplaatsen aan publieke universiteiten in New York, inclusief studiegeld, boeken en andere benodigdheden zoals een kamer en maaltijden. Zo’n studieplaats is al gauw enkele tienduizenden dollar waard.

Gratis donuts

Om mensen aan te moedigen zich te laten vaccineren zette de staat eerder ook al een loterij op. Andere instellingen en private ondernemingen bieden dan weer bijvoorbeeld gratis donuts, frietjes, metrokaartjes of toegangstickets voor musea en sportwedstrijden aan.

Meer dan de helft van de volwassenen in de staat New York, die zowat 19 miljoen inwoners telt, is reeds volledig gevaccineerd. De vaccinatiecampagne verliest er sinds kort evenwel aan snelheid. Sinds midden mei is het vaccin van Pfizer/BioNTech in de VS ook toegelaten voor tieners vanaf 12 jaar.