BIZAR. Oostendenaar gaat voor nieuw wereldrecord op de wc zitten

Van de gestolen "lachend kakske"-paal tot een wereldrecordpoging op het toilet zitten. Oostende blijft dezer dagen het epicentrum van alles wat met de stoelgang te maken heeft. Jimmy De Frenne zit ondertussen ruim 30 uur lang op de pot en het gaat naar eigen zeggen voorlopig "super".
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Een officieel wereldrecord op het toilet zitten bestaat nog niet. Druk zou De Frenne dus niet mogen voelen. "Maar iemand heeft wel al eens 100 uur officieus op de pot gezeten. Daar wil ik ruim overgaan", klinkt het ambitieus bij De Frenne aan de regionale West-Vlaamse zender WTV. "En alles gaat nog super. De dokter is net langs geweest, onder meer om mijn bloeddruk te meten. Alles is perfect."

Foto Facebook / Filip's Place

Gelukkig kan de Oostendenaar ook rekenen op wat pauze. "Elk uur heb ik recht op vijf minuten. Die kan ik ook opsparen. Na 12 uur kan ik dus een uur rusten of echt naar het toilet gaan." Een speciale voorbereiding heeft De Frenne overigens niet getroffen. "De laatste dagen heb ik wel iets meer rust genomen."

Filip's Place

Wie het record live wil volgen, kan terecht in het Oostendse café Filip's Place. Daar staat het podium waarop de wc-pot van  De Frenne is geïnstalleerd. Er werd ook een tweede wc-pot geplaatst voor liefhebbers die de Oostendenaar een uurtje willen flankeren. Bijzitters betalen daarvoor vijf euro. De opbrengst van de recordpoging gaat naar dagcentrum en jeugdhuis De Takel in Oostende.

Foto VRT

Jimmy De Frenne is niet aan zijn proefstuk toe. Enkele jaren geleden kwam hij al in de media met een record strijken, toen stond de man ruim 80 uur achter een strijkplank.