BIZAR. Politie redt ‘ontvoerd’ meisje van dagje shoppen

Niet alles is altijd wat het lijkt. Een Nederlandse automobilist schrok zich een hoedje toen hij op de snelweg een auto met twee kinderen op de achterbank passeerde en er op het raam een briefje was geplakt met daarop de tekst ‘Help ben ontvoerd’. Hij meldde de ontvoering bij de politie, maar uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

De automobilist die melding maakte van de vermeende ontvoering, bleef de auto volgen tot de politie ter plaatse was. In de buurt van Lelystad hield de politie de auto staande.

Dagje shoppen

Daar bleek dat het helemaal niet om een ontvoering ging. In de auto zaten een vader en moeder met hun twee dochters. De oudste van de twee dochters had echter totaal geen zin om mee op zoek te gaan naar nieuwe meubels. Door een briefje met de tekst ‘Help ben ontvoerd’ op het raam te plakken hoopte ze onder een dagje winkelen uit te komen.

De politie besloot om het briefje in beslag te nemen. Ook hebben de agenten eens goed gebabbeld met het gezin. Het is niet bekend of het gezin daarna ook nog echt naar de meubelwinkel zijn gegaan of dat ze rechtsomkeer naar huis hebben gemaakt.