BIZAR. Sesamstraat-kartel in Nederland: “Ernie, er zit cocaïne in je oor”

Zeven verdachten van een Nederlandse drugsbende zijn aangehouden, omdat ze cocaïne geïmporteerd zouden hebben via Europese havens. Bovendien hebben ze ook heel wat geld witgewassen. Merkwaardig is dat de bendeleden elkaar aanspreken met namen uit de kinderserie ‘Sesamstraat'. Vandaar de naam ‘Sesamstraat-kartel'.
door
andries.haesevoets
Leestijd 1 min.

In 2018 kwam de Nederlandse politie erachter dat de betrokken bendeleden met elkaar communiceren met de namen van de kinderserie ‘Sesamstraat'.  Aan de hand van die informatie is er een onderzoek gestart naar de verdachten. Eind 2019 werd al een van hen aangehouden voor het bezit van ongeveer 50.000 xtc-pillen. De rechercheurs konden ook een ander bendelid ontmaskeren en daar vonden ze vijf valse identiteitskaarten.

Grootschalige arrestatie

Vorige week werden alle zeven verdachten aangehouden. Het gaat om allemaal mannen van 35 tot 65 jaar.  Alle verdachten zitten in ‘beperkingen' en dat betekent dat ze enkel contact mogen hebben met hun advocaat. Meerdere arrestaties zijn volgens de politie niet uitgesloten.