Bizar. Veganistische mannen zouden last hebben van een midlifecrisis

Niet een snelle auto of een jonge vrouw, maar wel dierlijke producten opgeven zou bij mannen een teken van een midlifecrisis kunnen zijn. Tot die conclusie kwam het Britse Bupa Health Clinics. Toch maar op je hoede zijn als je man plots zijn eetpatroon wijzigt. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Bupa Health Clinics hield een enquête bij 3.000 mensen om te achterhalen wat nu juist een midlifecrisis triggerde. Uit het onderzoek bleek dat vanaf de leeftijd van 40 jaar zowel mannen als vrouwen aanzienlijk meer beginnen te piekeren over hun ouderdom. Vooral vrouwen voelen de impact van hun ouderdom. De meest opvallende conclusie: mannen die veganist werden of plots meededen aan een sportevenement liepen meer risico op een midlifecrisis. Van de mannelijke ondervraagden veranderde maar liefst 53% van dieet. Vooral vlees en suiker werden geschrapt, dit in de hoop een betere gezondheid te krijgen. 6% deed het enkel om meer aandacht van vrouwen te krijgen.

Bewust van gezondheid 

Vrouwen die een belangrijke mijlpaal vierden, pakten het iets anders aan. Ze zullen sneller een personal trainer inhuren of een gezonder eetpatroon aanhouden om hun gezondheid op peil te houden. "Een belangrijke verjaardag is één van de voornaamste redenen om aan onze gezondheid te werken", aldus Jake Williams, lifestyle adviseur bij Bupa Health Clinics.