Bizar. Vier jobs waarvan je nog nooit hebt gehoord

Vervloek je soms je job en denk je eraan om iets anders met je leven te doen? Deze vijf jobs laat je beter links liggen. Ze zijn bizar en niet echt aantrekkelijk. Het gras is dus niet altijd groener aan de overkant. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Opruimer van kots

Er is geen nettere omschrijving voor de job: kotsopruimer. Sommige attractieparken hebben zo'n snelle achtbanen dat de waaghalzen er gewoon ziek van worden. Daarom huren ze soms iemand in die uitsluitend de kots opruimt. De volgende keer dat je dus naar een pretpark gaat, wees je maar beter aardig tegen hen of je loopt heel de dag in de smurrie.

Proever van diereneten

Dit beroep is vast en zeker niet iets waar kinderen over fantaseren, maar iemand moet het doen. De werknemers testen het dierenvoedsel en kijken wat er nog aan kan verbeterd worden. Het eten mag nadien terug uitgespuwd worden, gelukkig maar...

Professionele pusher

In Japan worden mensen ingehuurd om al dat volk in de trein- en metrostations in de wagons te duwen. Zo is er geen excuus om te laat te komen. Maar klanten als vee in de metro duwen lijkt ons toch niet zo fijn.

Bedopwarmer  

Het klinkt te absurd voor woorden, maar deze job bestaat wel degelijk. Hotels huren iemand in die hun bedden gaat uittesten. Ook mogen ze een dutje doen, zodat de bedden al opgewarmd zijn tegen dat de gasten arriveren.

News

meer News