Bob Dylan maakt EP met homoseksuele thema's

Bob Dylan is nog lang niet toe aan zijn pensioen. De legendarische muzikant heeft het nummer 'She's Funny That Way' van Gene Austin herschreven. De nieuwe versie komt op een EP te staan waarop bekende liefdesliedjes een homoseksueel in plaats van een heteroseksueel perspectief krijgen.
door
laurens.vantomme
Leestijd 1 min.

Boby Dylan is volgens de New York Times zelf met het idee gekomen om 'She's Funny That Way' te herwerken. De nieuwe plaat waar het nummer op komt te staan heet 'Universal Love'. Naast Dylan werken onder meer ook Kesha en Death Cab for Cutie-zanger Ben Gibbard mee aan de EP. Op het album zijn ook bewerkingen te vinden van 'My Girl' van The Temptations en 'I Need A Man To Love' van Janis Joplin.

MGM Resorts International, een bedrijf dat investeert in casino's, hotels, resorts en entertainment, legt het geld op tafel om de plaat mogelijk te maken. Uit eigen onderzoek merken ze dat er tot 30% van de koppels die trouwen in de vijftien hotels van het bedrijf in Las Vegas, homoseksuele koppels zijn. De meeste klassieke liedjes die gedraaid worden tijdens een huwelijksceremonie zijn vanuit een heteroseksueel perspectief gemaakt.

Nobelprijs

In 2016 kreeg Dylan de Nobelprijs voor Literatuur toegekend "voor het scheppen van nieuwe poëtische uitdrukkingsvormen in de grote Amerikaanse liedtraditie". Hij is de eerste songschrijver aan wie deze prijs wordt toegekend. De muzikant is ondertussen 76 jaar oud.