Boer Jan: "Afscheid met pijn in het hart"

Na lang wikken en wegen, heeft Boer Jan eindelijk een beslissing gemaakt. Hij komt definitief naar België om bij Romina te zijn, al was dat geen makkelijke keuze. “Mijn vrienden in Australië waren als een tweede familie voor mij”, klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Romina Paret kan haar geluk niet op. Haar vriend, boer Jan (30), die ze leerde kennen tijdens het afgelopen seizoen van ‘Boer zkt. vrouw', verhuist van Australië naar ons land. “Ik wil voluit gaan voor een leven met Romina in Vlaanderen. En Brugge wordt mijn thuisbasis”, vertelt hij in TV-Familie.

De 27-jarige brunette kreeg het leuke nieuws te horen met Valentijn. “Op Valentijnsdag stuurde hij me een foto van z'n ‘one way-vliegtuigticket'. Ja, ik was uiteraard in de wolken. 't Is het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen!”, is ze enthousiast.

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Behalve uit liefde maakte boer Jan de keuze ook uit praktische redenen. En dat weet Romina maar al te goed. “Alles op een rijtje gezet, was het als koppel veel interessanter om in België een toekomst uit te stippelen. Op tv leek het misschien of Jan in Australië het ideale leven had, maar 't was zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Jan had het ginds zwaar, gezien de droogte, het weinige werk, z'n visum... Dus ja, ik begrijp zijn beslissing volledig”, klinkt het.

Toch is het voor boer Jan een pijnlijke beslissing, want hij laat een groot deel van zijn leven achter zich. “Ik heb ginds vijf jaar enorm graag gewoond en gewerkt, dus is het een afscheid met pijn in het hart. Mijn vrienden daar waren als een tweede familie voor mij. (stilte) Ja, 'k ga hen erg missen. We waren een hechte community, maar hoe emotioneel ook, ze begrijpen mijn beslissing”, besluit hij.