Bondscoach Martinez verwacht "heel enthousiast" Saoedi-Arabië

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels blazen maandag verzamelen in Tubeke om zich voor te bereiden op de oefeninterland van dinsdag 27 maart in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen Saoedi-Arabië. "We zullen een uiterst gemotiveerde ploeg treffen", voorspelt bondscoach Roberto Martinez vandaag bij de selectiebekendmaking. "Voor mij valt deze interlandbreak uiteen in twee grote blokken", legde de Spanjaard uit. "In de eerste plaats zullen we vooral de focus leggen op de fysieke en mentale recuperatie. We gaan met elke Duivel individueel werken, om de fysieke en mentale vermoeidheid, die deze periode van het jaar de kop opsteekt, tegen te gaan. Het is de bedoeling dat onze spelers uitgerust naar het WK trekken en daarom is het belangrijk daar nu al aan te werken. Dat is ook de reden waarom we nu niet twee maar slechts één oefenwedstrijd gepland hebben."

"In het tweede deel van de break zullen we toewerken naar de partij tegen Saoedi-Arabië", vervolgde Martinez. "Dat wordt zeker een interessante test, want de Saoedi's zullen naar Brussel afzakken om te winnen. Ik verwacht een heel enthousiaste tegenstander, die met goesting op het veld zal komen. Op het WK zullen we met Panama en Tunesië twee soortgelijke landen treffen."

Martinez selecteerde vrijdag 28 namen, maar kan maar 23 spelers meenemen naar Rusland. "Tijdens de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië moeten de spelers me dan ook tonen wie een WK-selectie verdient", aldus de bondscoach. "Het is evenwel niet zo dat wie er nu niet bij is, sowieso naast het WK-ticket grijpt. We blijven verschillende spelers volgen. Ook het feit dat Yannick Carrasco bij zijn Chinese club nu als aanvaller speelt (bij de nationale ploeg speelde hij recent als wing-back, nvdr.), is voor mij geen probleem. Hij maalt nu meer minuten en is bij zijn team de man die het verschil moet maken. Dat vind ik positief." De Duivels werken komende week in Tubeke één open training af. Die staat vrijdag 23 maart om 16u op de agenda. 1600 supporters zullen de oefensessie kunnen bijwonen.

bron: Belga

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight