BOOKS. Cathérine Vandoorne: "Misschien heb ik wel een vreemde smaak"

Cathérine Vandoorne van De Madammen (Radio 2) is één van de tien ambassadeurs van LangZullenWeLezen, de leescommunity van de VRT. Ze leest deze maand samen met jullie ‘Jij bent van mij' van Peter Middendorp.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

"Eigenlijk is het geweldig dat ik ambassadeur van LangZullenWeLezen ben, want dat geeft me nu nét dat extra duwtje dat ik nodig heb om wat meer te lezen. Ik lees namelijk graag maar ook te weinig. Als een boek me niet in de eerste tien pagina's bij mijn nekvel grijpt, vind ik het moeilijk om door te zetten. Ik moet echt getriggerd worden. Tijdens mijn vakantie probeer ik dan wel wat schade in te halen. Wat ik wél trouw doe, is elke dag voorlezen aan mijn dochter. Op die manier lees ik eigenlijk heel veel, maar dan vooral voor en met haar."

"Ik heb mijn leeslust herontdekt door een tip van iemand die me heel goed kent. Hij raadde me de boeken van Niccolò Ammaniti aan en sindsdien ben ik helemaal verkocht. Ik vind het best moeilijk om ook goede tips aan andere mensen te geven. Soms blijken de voorkeuren van een vriend totaal niet te matchen. Misschien heb ik wel gewoon een vreemde smaak. Maar ik blijf moedig proberen."

"Je bent van mij is ook zo'n tip van een vriendin. Ik las een korte omschrijving van dat boek en dacht meteen: ‘Dat is iets voor mij!' Het is dan natuurlijk altijd afwachten of de schrijfstijl me bevalt, maar het verhaal – over een jonge vader met een moeilijke jeugd die zich plots vergrijpt aan een meisje uit het dorp en dat dertien jaar verzwijgt – maakte me meteen nieuwsgierig."

Kom bij de gezelligste leesclub

Deze maand verdiepen we ons in ‘Jij bent van mij' van Peter Middendorp. Zin om mee te lezen? Vind een van de tien boeken die op de trein verstopt zijn of schrijf je snel in voor onze leesclub op nl.metrotime.be/metrosleesclub. Als jij bij de eerste tien bent, ontvang je van ons een gratis exemplaar. Vervolgens krijg je een leuke vragenlijst die je voor 26 september dient in te vullen. Wie weet vind je je ongezouten mening in de krant!

Metro's Leesclub is een initiatief van Metro, Iedereen Leest en LangZullenWeLezen van de VRT.

News

meer News