'Borat'-acteur wil boete van toeristen in mankini betalen

Sacha Baron Cohen, die de hoofdrol in 'Borat' speelde, wil de boete van zes Tsjechische toeristen betalen. Het zestal liet zich in Kazachse hoofdstad Astana fotograferen in de door Borat bekend geworden mankini.
door
annelore.dewitte
Leestijd 1 min.

Het tafereel vond net voor het 'I love Astana'-monument plaats. De groep toeristen droeg enkel de alombekende gifgroene string en een zwarte gekrulde pruik. Dat was buiten de lokale politie gerekend, die hen arresteerde en beschuldigde van "onfatsoenlijk gedrag". Boete: rond de 58 euro per persoon.

Acteur Sasha Baron Cohen zag er de humor wel van in. Hijzelf vertolkte het personage Borat uit de gelijknamige film in 2006, waar de mankini voor het eerst aan de wereld werd getoond. De komiek liet via Facebook aan de Tsjechische toeristen weten de kosten van de boetes op zich te willen nemen.

Censuur

In de in 2006 uitgebrachte film 'Borat' speelt Sacha Baron Cohen een Kazachse reporter die door de Verenigde Staten trekt. De autoriteiten van Kazachstan konden echter niet lachen met de ludieke scènes van 'Borat' en verboden de film en de dvd. Er werd zelfs een klacht tegen Cohen neergelegd.

In 2012 raakten de gemoederen in Kazachstan eindelijk bedaard. De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken bedankte de komiek omdat de film gunstig bleek voor het toerisme.

News

meer News

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight