Braziliaanse stad opgeschrikt door vijftigtal (!) bankrovers met zwaar geschut (video)

Tientallen bankrovers hebben vanochtend een Braziliaanse stad geïsoleerd en er onder meer twee banken beroofd. De overval had het karakter van een invasie met zwaargewapende strijders, melden plaatselijke media in de plaats Araçatuba, 475 kilometer ten noordwesten van de stad São Paulo. Het aantal overvallers wordt op vijftig geschat. Het is niet bekend wat zij precies buit hebben gemaakt.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Wegen naar het centrum werden bij het ochtendgloren met onder meer brandende auto’s geblokkeerd. Overvallers drongen met behulp van explosieven banken binnen en vielen ook een politiebureau aan.

Menselijk schild

Om te voorkomen dat ze door agenten bij hun vlucht onder vuur werden genomen, hadden ze volgens de eerste berichten en beelden gijzelaars op het dak en op de motorkap van hun auto’s vastgebonden als menselijk schild. Op Twitter zijn video’s opgedoken van bewoners waarop te zien is hoe zo’n menselijk schild van vier gijzelaars hand in hand door een straat marcheert. De bankrovers hebben in de straten ook explosieven achtergelaten.

Volgens de eerste berichten is er slechts een gewonde gevallen. Het zou gaat om een fietser die na de bankoverval op straat op een explosief stuitte.