Brein achter 'The Simpsons' maakt nieuwe animatiereeks voor Netflix

Netflix heeft Matt Groening gestrikt om een nieuwe animatiereeks te maken. De bedenker van 'The Simpsons' neemt ons deze keer mee naar de middeleeuwen.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

De nieuwe reeks werd 'Disenchantment' gedoopt en speelt zich af in het denkbeeldige koninkrijk Dreamland, waar we het wedervaren volgen van prinses Bean, haar elf Elfo en de kwade geest Luci.

Futurama

"De serie gaat over leven en dood, liefde en seks, en hoe je kan blijven lachen in een wereld vol lijden en vol idioten, ondanks wat de tovenaars en andere eikels je vertellen", zegt Groening over zijn nieuwste geesteskind.

Abbi Jacobson, Nat Faxon en Eric Andre nemen de stemmen van de hoofdpersonages voor hun rekening. De animatie wordt verzorgd door Rough Draft, de studio die eerder ook 'Futurama' maakte, een andere reeks van Groening.

20 afleveringen

Netflix heeft voorlopig twintig afleveringen besteld, waarvan de eerste tien volgend jaar al in première gaan. "Het briljante werk van Matt Groening heeft een impact gehad op generaties over de hele wereld", zwaait Cindy Holland, vicevoorzitter van Netflix, met lof. "We zijn dolgelukkig om met hem samen te werken voor 'Disenchantment'.'"

Netflix heeft wereldwijd 104 miljoen leden in meer dan 190 landen.