Brit die paus wil bezoeken in Rome belandt in het Duitse dorpje Rom

Een 81-jarige Brit die in Rome de paus wou ontmoeten, is nogal verkeerd gereden. Door blindelings te vertrouwen op zijn navigatiesysteem kwam hij niet in Italië, maar in het Duitse stadje Rom terecht.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

Met zijn Jaguar wilde de gelovige man naar Rome afreizen, aldus de Rheinische Post. Na een flink aantal uren rijden was de Engelsman dan ook stomverbaasd toen zijn navigatiesysteem aangaf dat hij op zijn bestemming was aangekomen. Hij had nog geen enkel stukje Italiaanse cultuur of beroemd gebouw herkend.

Auto-ongeluk

De man parkeerde zijn auto en ging waarschijnlijk een kijkje nemen in de historische wereldstad, maar vergat de handrem van zijn Jaguar aan te trekken. De auto rolde achteruit en reed daarbij ook nog eens het plaatsnaambord van het Duitse dorpje Rom omver.

De tachtiger probeerde tevergeefs zijn auto tegen te houden en werd op de grond geslagen door de openstaande deur. Daardoor moest de man naar het ziekenhuis, waar hij te horen kreeg dat hij zo'n 1.400 kilometer van zijn oorspronkelijke bestemming was verwijderd. De auto was gelukkig niet ernstig beschadigd. De man zijn toestand is niet bekend.