Britse koninklijke familie verhuurt één van hun kastelen

Altijd al het gevoel gehad dat er koninklijk bloed door je aderen stroomt? Dan krijg je nu de kans om naar je standaard te leven. De Britse Royal Family heeft namelijk één van hun kastelen gedeeltelijk laten ombouwen tot een uiterst chique Bed & Breakfast.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

Je kan vanaf 186 euro per nacht logeren op het domein van het Castle of Mey, op het meest noordelijke punt van de Schotse kust. Prins Charles heeft het kasteel gedeeltelijk laten ombouwen tot een luxueuze Bed & Breakfast, aldus het Nederlandse televisieprogramma RTL Boulevard. De burcht was ooit de vaste vakantiestek van de moeder van Queen Elizabeth.

(Lees hieronder verder)

Foto Wikimedia Commons

Toen zij op 102-jarige leeftijd overleed in 2002, besloot haar kleinzoon prins Charles het kasteel te beheren. Aanvankelijk ging de prins er geregeld zelf op vakantie, maar de laatste jaren kwam hij er nog amper. Hij besloot daarom het kasteel te verbouwen zodat ook andere mensen van de luxe kunnen genieten.

Lord of lady

Michael Fawcett, voormalig butler van prins Charles, baat het verblijf nu uit in dienst van de prins. "U kan hier slapen in zeer comfortabele, romantische kamers in traditionele stijl", vertelt hij "Mensen kunnen zich hier voor even een echte lord of lady wanen." De opbrengst gaat naar het behoud van de cultuur en natuur van de regio.

Foto Wikimedia Commons