Britse man riskeert zes maanden cel in Singapore omdat hij geen mondmasker op de trein droeg: “Ik geloof er niet in” (video)

Een Britse man riskeert een celstraf van zes maanden in Singapore nadat er een video van hem op Facebook verscheen waarin te zien is hoe hij geen mondmasker droeg op de trein. Door het coronavirus is dat nog steeds een verplichting in het land.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie online
Leestijd 1 min.

De 39-jarige Benjamin Glynn werd tijdens het treinritje stiekem gefilmd door een medepassagier op 7 mei. Glynn, die niet in de werking van mondmaskers gelooft, werd de dag nadat het filmpje online verscheen, gearresteerd. Hij werd aangeklaagd voor overlast en riskeert nu een gevangenisstraf van zes maanden.

Glynn moest na zijn arrestatie ook zijn paspoort afgeven, waardoor hij niet kan terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. Zijn partner en twee kinderen (2 en 5 jaar oud) zijn wel al teruggekeerd. Hij zou binnenkort aan een nieuwe job beginnen, maar dat gaat nu niet meer door.

«Krankzinnig»

“Deze hele situatie is belachelijk”, zegt Glynn aan Metro UK. “Ik wil hier toch weg, laat me dan gewoon gaan! Het is krankzinnig dat ik voor een rechter moet verschijnen enkel en alleen omdat ik geen mondmasker droeg.” Glynn wordt bijgestaan door de Britse instantie Foreign, Commonwealth & Development Office: «We hebben contact met de lokale politie.»