Britse mannen denken dat vrouwen gemiddeld 22 keer seks per maand hebben

Iedereen heeft seks, maar Britse mannen overschatten het aantal keren dat jonge vrouwen de lakens delen. Tot deze conclusie kwamen enkele wetenschappers. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Marketingbureau Ipsos heeft een studie gepubliceerd waarin ze onderzochten wat de perceptie van mensen is en wat nu eigenlijk de realiteit is. De resultaten zijn verrassend. Mannen denken dat vrouwen tussen de 19 en 29 jaar gemiddeld 22 keer per maand van bil gaan. Dat cijfer ligt echter een pak lager. De realiteit is dat vrouwen gemiddeld slechts vijf keer per maand vrijen en niet tweeëntwintig keer. Zowel mannen als vrouwen overschatten het seksleven van het andere geslacht.

Media

Volgens de auteur van de studie, Bobby Duffy, zijn er twee verklaringen voor dit verdraaide beeld. Enerzijds is er de media die laat uitschijnen dat mensen heel veel seks hebben. Daarnaast hebben onze hersenen de gewoonte om niet op een objectieve manier naar relaties te kijken. De grootste misvatting bij mannen is dat vrouwen overgeseksualiseerde wezens zijn en dit komt vaak door videoclips en reclame. Ook hun ego speelt een rol en doet hen geloven dat vrouwen vaker seks hebben.