Britse vrouw belandt in gevangenis na deze belediging op Facebook

Een 55-jarige Britse vrouw die de nieuwe vrouw van haar ex-man had beledigd door haar drie jaar geleden op Facebook een paard te noemen, is in Dubai veroordeeld tot een geldboete van omgerekend ruim 700 euro. Dat heeft de mensenrechtenorganisatie 'Detained in Dubai' (Gearresteerd in Dubai) bekendgemaakt.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Laleh Shahravesh werd volgens de Britse media vier weken geleden opgepakt na aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten in gezelschap van haar 14-jarige dochter. Ze wilde de begrafenis bijwonen van haar ex, die ondertussen is overleden na een hartaanval.

Gevangenisstraf

De moeder belandde in de cel in afwachting van haar proces. Ze had de tekst gepost toen ze hoorde dat haar ex in Dubai was hertrouwd. Ze becommentarieerde de foto van het gelukkige paar: "Ik hoop dat je onder de grond verdwijnt, idioot. Je hebt me verlaten voor dit paard." De bruid diende onmiddellijk een aanklacht in wegens belediging. Daarop staat in Dubai een gevangenisstraf van maximaal twee jaar. Uiteindelijk zal het niet zover komen. Laleh besloot de boete te betalen en mag binnenkort naar huis.