Bruno Mars aangeklaagd door fotograaf om babyfoto van ... zichzelf

Bruno Mars had beter twee keer nagedacht vooraleer hij een foto van zichzelf als peuter op het internet gooide. De fotografe in kwestie eist nu geld van hem.
door
annelore.dewitte
Leestijd 1 min.

Op de foto staat de Amerikaanse zanger op vierjarige leeftijd als imitator van Elvis Presley. De persoon die de foto destijds had getrokken, Catherine McGann, was naar eigen zeggen geschokt de afbeelding na 28 jaar terug te zien. Het probleem: McGann heeft Bruno Mars nooit toestemming gegeven om haar auteursrechterlijk beschermd werk te gebruiken. De fotografe klaagde de zanger aan, evenals zijn platenlabel Warner Music. Ze eist geld voor de schade die ze heeft geleden en de winst die de foto heeft opgeleverd.

Miljoen likes

En dat is niet weinig. Volgens McGann zou de foto op Instagram alleen meer dan een miljoen likes hebben verzameld. Ook op Facebook en Twitter plaatste Bruno Mars de foto. De kassa heeft dus stevig gerinkeld.

When you're too impatient for Throwback Thursday so you fully embrace Way Back Wednesday. #1989 pic.twitter.com/W13Rqv0tTh

— Bruno Mars (@BrunoMars) June 21, 2017