Brussels Gewest start met gratis opleiding tot ‘Youtuber’

Het Franstalige opleidingscentrum Bruxelles Formation van het Brussels Gewest lanceert een gratis cursus voor werkzoekenden om ‘Youtuber’ te worden. Vanaf september start de opleiding, waarin je gedurende twaalf weken wordt ondergedompeld in de wereld van video en eindigt met een stage bij een start-up.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Het Brussels Gewest lanceert een gratis opleiding voor werkzoekenden die graag ‘YouTuber’ willen worden. Het opleidingscentrum Bruxelles Formation werkt hiervoor samen met StartupVie, een onlinemedium over start-ups. Er zullen in totaal vijftien werkzoekenden aan de cursus kunnen beginnen. De deelnemers leren er onder andere meer bij over podcasts, videomontage, digitale marketing en streaming. In september begint de opleiding, die loopt twaalf weken en eindigt met een stage bij een start-up.

De toekomst van de bedrijfscommunicatie

De overheidsinstelling richt zich op mensen die een eigen YouTube-kanaal willen opstarten of video’s voor bedrijven willen maken. «Video is meer dan een gimmick, het is de toekomst van de bedrijfscommunicatie», zegt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt. «Deze nieuwe geavanceerde opleiding van korte duur beantwoordt aan een steeds groeiende nood en opent nieuwe loopbaanmogelijkheden voor werkzoekenden.» Meer info vind je hier.