Bulgursalade met geroosterde bloemkool, boerenkool en waterkers

door
Mare
Leestijd 1 min.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

- 300gr bulgur

- Een halve bloemkool

- Een halve komkommer

- 300 gr boerenkool

-  150 gr waterkers

- Verse munt

- Bladpeterselie

- Handvol kappertjes

- Een halve citroen

- 2 el currypoeder

- Zwarte peper

- Grof zout

- Olijfolie

Zo maak je het

1. Breek de bloemkool in roosjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie. Kruid met zwarte peper, grof zout en wat currypoeder. Laat de bloemkool een half uurtje roosteren in de oven op 220 graden, of tot de roosjes licht gekleurd zijn.

2. Ondertussen kook je de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Spoel meteen af onder koud water om het garingsproces te stoppen. Doe de bulgur in een grote kom.

3. Snij de komkommer in kleine stukjes, verwijder de zaadjes en eventueel de schil. Spoel de boerenkool en de waterkers onder koud stromend water. Pluk wat blaadjes munt en peterselie en scheur ze met je handen in grove stukken.

4. Meng alle ingrediënten voorzichtig onder de bulgur. Breng op smaak met citroensap, een handvol kappertjes, wat extra olijfolie en peper en zout naar smaak.

Maarten Joossens