Burgemeester Close verbiedt extreemrechtse "Mars op Brussel"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft beslist dat de extreemrechtse "Mars op Brussel" op zondag 15 september niet mag doorgaan. Dat bevestigt zijn woordvoerster, Maïté Van Rampelbergh. Eerder gaf ook de politie al een negatief advies over de komst van de betoging naar de hoofdstad. De tegenbetoging die gepland was, wordt ook verboden. "De mars wordt verboden uit veiligheidsoverwegingen en de burgemeester heeft daarin het advies van de politie gevolgd", vertelt woordvoerster Van Rampelbergh.

Nadat de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene eerder een negatief advies gaf, werden de organisatoren nog uitgenodigd door de burgemeester om hun verweer te motiveren. De burgemeester oordeelde dat de situatie te onveilig bleek en dus wordt ook de tegenbetoging verboden.

De "Mars op Brussel" zou op zondag 15 september door de hoofdstad trekken. De betogers willen zich uitspreken tegen de nieuwe Vlaamse coalitie en hun verontwaardiging tonen over het ontbreken van Vlaams Belang in de Vlaamse regering. De extremistische groep Bloed, Bodem, Eer en Trouw zou achter de organisatie van de betoging zitten.

Het is toch mogelijk dat er nog betogers naar Brussel afzakken. Daarom blijft de politie paraat en zal ze gepast reageren op de aanwezige manifestanten, stelt de woordvoerster van de Brusselse burgemeester.

bron: Belga