Californische diabetesstart-up vestigt zich in Waals-Brabant

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het Californische bedrijf Metronom Health, een start-up die een nieuw systeem heeft ontwikkeld voor continue glucosemonitoring voor diabetespatiënten, gaat zijn internationale zetel vestigen in het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Dat heeft het medische technologiebedrijf donderdag bekendgemaakt. Ceo van Metronom Health is ondernemer Michel Lussier, onder meer oprichter en voorzitter van Celyad, het vroegere Cardio3BioSciences. Metronom Health ontwikkelde een mobiel systeem voor continue glucosemonitoring. Een sensor op het lichaam meet continu glucose en transfereert de data naar de mobiele telefoon van de diabetespatiënt, die zo zijn glucosespiegel kan controleren en beheren.

Dergelijke CGM-systemen bestaan al, maar zijn verschrikkelijk duur. Het nieuwe Metronom-product zou volgens de oprichter niet alleen veel preciezer zijn, maar ook veel goedkoper. Het bedrijf spreekt van een prijs van 5 euro per dag, terwijl de huidige systemen een veelvoud daar van zijn.

Het bedrijf gaat zijn activiteiten qua ontwikkeling, productie, verkoop, marketing, financiën en algemene directie vestigen in Mont-Saint-Guibert. Het gaat om een investering van 21 miljoen euro. Het bedrijf krijgt daarbij steun van het Waals gewest.

Metronom Health wil de sensor in 2019 op de markt brengen, eerst in Europa. Dat is één van de redenen waarom het bedrijf voor een zetel in België kiest. "België beschikt over een sterk potentieel voor competenties in engineering, elektronica, software en klinische testen. De Waalse regering geeft blijk van een strategische wil om de 'Digitale Gezondheid' te ontwikkelen en dat heeft ons overtuigd om ons in België te vestigen", aldus Lussier.

In eerste instantie is het nieuwe bedrijf goed voor 20 twintig nieuwe banen. Op termijn kunnen dat er "honderden" worden.

bron: Belga