Canadese politie zoekt twee tieners die verdacht worden van drie moorden

De Canadese politie is op zoek naar twee tieners die ervan verdacht worden een Australische man en zijn Amerikaanse vriendin te hebben vermoord in de provincie Brits-Columbia. Ze zouden ook iets te maken hebben met de dood van een andere man, wiens lichaam niet ver van hun uitgebrande wagen gevonden is.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De tieners, van 19 en 18 jaar oud, zijn sinds vorige week vermist en worden verdacht van de drie moorden.

De lichamen van het koppel, de 23-jarige Australische Lucas Robertson Fowler en de 24-jarige Amerikaanse Chynna Noelle Deese, werden op 15 juli aangetroffen op zo'n 20 kilometer ten zuiden van Liard Hot Springs, een populaire toeristische bestemming. De politie bevestigt dat ze zijn doodgeschoten.

Facebook / British Dwayne

Uitgebrande pick-uptruck

Vier dagen later is een uitgebrande pick-uptruck van de tieners ontdekt in Dease Lake, zo'n 470 kilometer ten zuidwesten van Liard Hot Springs. Toen de politie ter plekke kwam, vond ze een ander lichaam, van een 50- of 60-jarige man.

De verdachten hebben Brits-Columbia verlaten en zijn in het noorden van de provincie Saskatchewan gezien, laat de politie weten. De tieners zouden extreem gevaarlijk zijn, klinkt het nog.

We are asking the public that if you spot Kam McLeod or Bryer Schmegelsky to consider them as dangerous - take no actions – do not approach – and call 911 immediately. pic.twitter.com/RdhBNVr5im

— BCRCMP (@BCRCMP) 23 juli 2019

Dit zijn de laatste beelden van Lucas en Chynna: