Canadese tandarts schiet minstens 16 mensen dood

De 51-jarige man in politiekleding die na een politieachtervolging in de buurt van de Canadese plaats Portapique, in de provincie Nova Scotia, door agenten werd neergeschoten, had eerder zeker 16 mensen doodgeschoten. Dat melden de autoriteiten op een persconferentie. Over de motieven van de dader tast men nog in het duister.
door
Janne
Leestijd 1 min.

De politie kreeg zaterdag een melding van een schietpartij in Portapique. Een zoektocht van ruim twaalf uur eindigde met een achtervolging en de dood van de schutter en een agent. Een andere agent raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

De schutter had een politie-uniform aan en reed in een auto die erg leek op de politieauto's van de lokale eenheid. Ooggetuigen zagen dat de man op de snelweg achtervolgd werd door politieauto's.

Tandarts

Over het motief van de dader, een 51-jarige tandarts, is nog niets bekendgemaakt. Al zei de politie tijdens een persconferentie dat wordt onderzocht of de schietpartij mogelijk iets te maken heeft met de corona-uitbraak. In Canada zijn niet-essentiële bedrijven gesloten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Portapique is een plattelandsstad in Nova Scotia, op zowat 130 km van de provinciehoofdplaats Halifax.

News

meer News

Spotlight

Vijf geheimen om er elke dag fris uit te zien

Zie je er 's ochtends uit alsof je door een tornado bent getroffen? Of merk je halverwege de dag dat je erbij loopt als een lijkbleke slak? No worries, het geheim van een frisse uitstraling zit ‘m vaak in kleine gewoontes – zoals deze vijf beautyroutines.

meer Spotlight