Canvas plant 'Chernobyl'-week

De prestigieuze HBO-reeks 'Chernobyl' over de kernramp in 1986 zal vanaf 13 april op Canvas te zien zijn. Dat heeft de VRT bekendgemaakt. De zender zal alle afleveringen in dezelfde week uitzenden en koppelt er een eigen documentairereeks aan.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

Canvas kondigde in juni al aan dat het de uitzendrechten kocht voor de internationale succesreeks. Wie niet wil betalen voor de dvd of on-demand, moest wel nog geduld uitoefenen tot 2020.

'Terug naar Tsjernobyl'

Maar als het dan zover is, wil Canvas er wel groot mee uitpakken. Netmanager Olivier Goris kondigde aan dat alle afleveringen in dezelfde week worden uitgezonden en dat de reeks ook integraal op streamingplatform VRT Nu zal staan.

Canvas vult de serie aan met de driedelige reeks 'Terug naar Tsjernobyl', waarin Jan Balliauw naar de plaats van de ramp trekt. Hij zoekt naar de realiteit achter de fictie. "Hij onderzoekt de gevolgen ervan en stelt zich de vraag wat dit betekent voor onze kerncentrales en voor de toekomst van kernenergie op een planeet die gebukt gaat onder klimaatopwarming", luidt het.

Vijfsterrenzender

Canvas blijft de komende maanden de zender van de meerwaardezoeker. Voor netmanager Goris is marktaandeel veroveren voor Canvas niet het belangrijkste. Hij wil vooral de trouwe kijkers niet ontgoochelen. "We willen een vijfsterrenzender zijn, bij de kijktips staan."

Wat opvalt is dat Canvas sterk inzet op VRT NU, het streamingplatform van de openbare omroep. Internationale topreeksen als 'The Handmaid's Tale' en 'True Detective' zullen meteen bij de eerste aflevering al integraal online beschikbaar zijn, maar dat geldt ook voor lokale programma's zoals 'Procureurs' met Gilles De Coster, 'Brain Man' met Otto-Jan Ham, en 'Geheimen van het Lam Gods' over de restauratie van het meesterwerk van Jan Van Eyck.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight