Carrièreswitch: Lewis Hamilton heeft grote ambities als acteur

Lewis Hamilton heeft zijn plannen voor de toekomst al uitgetekend. Na zijn carrière als Formule 1-coureur wil hij aan de slag als acteur, meldt DAZN F1. Een enorme carrièreswitch waar Hamilton niet licht aan tilt.

door
Metronieuws
Leestijd 2 min.

Als coureur gaat Hamilton nog niet met pensioen, maar nu hij 36 jaar is kan het bijna niet anders of de meervoudig wereldkampioen gaat over een tijdje stoppen met Formule 1. Wie hem volgt, weet waarschijnlijk dat hij zich al volop bezighoudt met fashion, kunst, Extreme E (racen met 1.650 kilo zware, 557 pk sterke elektrische offroaders) en muziek. Ook is hij deels eigenaar van een vegan restaurantketen: Neat Burger. Maar het blijkt nog niet genoeg; Hamilton ziet een toekomst als acteur namelijk ook wel zitten.

Hamilton de acteur

Aan DAZN F1 verklapt Hamilton dat hij ambitie heeft om te acteren. En dat wordt bij iemand in de topsport bijna automatisch geen ‘leuke hobby voor erbij’. «Ik wil wel de beste zijn in alles wat ik doe», vertelt hij eerlijk. «Als ik mee ga werken aan een film, ga ik naar lessen en keihard leren en studeren om ervoor te zorgen dat ik die emoties laat overkomen zoals het zou moeten. Op dit moment heb ik geen tijd, dus ik denk dat ik me er pas mee ga bezighouden als ik met de Formule 1 stop.»

Ook in 2022 Formule 1

Wanneer Hamilton van plan is te stoppen met Formule 1, is niet bekend. De coureur heeft in ieder geval aangegeven dat hij ook in 2022 nog wil blijven racen, door onder andere deel te nemen aan een Pirelli 2022-bandentest. Die vond in april plaats. Daar liet hij weten dat hij graag wil dat zijn nieuwe Mercedes-contract zo spoedig mogelijk ondertekend wordt. «Ik ben van plan hier volgend jaar te zijn en deel te nemen. Ik wil Pirelli helpen», verklaarde hij.