Cate Blanchett wil rol in ‘Star Wars'

Cate Blanchett heeft openlijk gesolliciteerd naar een rol in de volgende ‘Star Wars'-film. De Australische actrice is volledig in de ban van Skellig Michael, het Ierse eiland dat het decor vormde voor de laatste scène in ‘The Force Awakens', de nieuwste prent uit de filmreeks.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

“'In ‘Star Wars' meespelen moet heel leuk zijn”, zei de tweevoudige Oscarwinnares aan de Ierse versie van The Sun. “J.J. Abrams is een getalenteerde regisseur waarmee ik graag wil samenwerken. De voorwaarde is wel dat ik mag acteren op Skellig Michael.”

Het afgelegen kleine eiland was de locatie voor de laatste scène in ‘The Force Awakens', de nieuwste ‘Star Wars'-prent, geregisseerd door Abrams. De verblijfplaats van het vermiste personage Luke Skywalker wordt in die scène onthuld. Skellig Michael, dat van de 8ste tot de 12de eeuw een klooster herbergde, werd in 1996 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Alden Ehrenreich, de acteur die naast Blanchett schitterde in ‘Blue Jasmine', heeft zich onlangs aangemeld voor de rol van de jonge Han Solo in de volgende ‘Star Wars'-spin-off van Disney. De Amerikaan zal de hoofdrol spelen in de film over het vroege leven van Solo, het personnage dat bekend werd door Harrison Ford.

Foto AFP / M. Ralston

News

meer News