CHECK-IN. Vijf festivals in zonnige oorden

Mis je de festivalzomer?
door
Janne
Leestijd 1 min.

In Europa is het momenteel veel te koud om buiten op zwoele beats te shaken, maar elders in de wereld loopt het festivalseizoen gewoon door. Dus ofwel kan je hier naar het haardvuur blijven staren, ofwel spaar je voor een trip naar één van deze vijf festivals. Aan jou de keuze!

Camille Goret en Janne Vandevelde

EPIZODE4

Vietnam

27 december tot 7 januari 2020

Helemaal naar Vietnam voor een festival? EPIZODE? loont nochtans echt de moeite! Het festival duurt tien dagen en verwelkomt de allerbeste techno- en deephouse dj's van de wereld. Wat dacht je van Appolonia, Ben Ufo, Loco Dice en Guti? Het festival vindt plaats op Phu Quoc, een eiland midden in een groenblauwe zee, met prachtige zonsondergangen en witte zandstranden. Volgens de organisatie zakken bezoekers van over de hele wereld af.

Amani

Democratische Republiek Congo

14 tot 16 februari 2020

Een festival vol muziek en dans in Nord-Kivu, een provincie die al sinds jaar en dag wordt afgeraden aan toeristen? Het klinkt misschien vreemd, maar toch brengt Amani elk jaar 36.000 mensen samen. Het feest barst los in Goma. Die stad is veel veiliger dan de rest van de regio. De Congolese en internationale artiesten verkondigen samen een boodschap van vrede, en dat in een regio waar conflicten al 25 jaar lang de bovenhand hebben. Als toerist ben je trouwens meer dan welkom. Profiteer van het festival om ook de berggorilla's en de vulkaan Nyiragongo op te zoeken.

Sauti Za Busara

Tanzania

14 tot 16 februari 2020

Sauti za Busara (in het Swahili: “geluiden van wijsheid”) vindt van 14 tot 16 februari plaats op Zanzibar, een eiland van Tanzania. Dit jaar staan er 44 concerten gepland. Een groot deel daarvan staat in het teken van taarab, het populairste muziekgenre op Zanzibar. Traditioneel wordt het festival geopend met een indrukwekkende parade die door de straten van de oude stad trekt, helemaal tot aan het fort. Het hoeft niet te verbazen dat de grootste troef van een festival op Zanzibar de hagelwitte stranden zijn. Zij staan al langer bekend om hun praal en pracht bij de plaatselijke bevolking en toeristen.

Foto M. Meissi

Envision Festival

Costa Rica

17 tot 24 februari 2020

Nog zo'n festival met zon, zee en strand: Envision is een zevendaags feest met muziek, maar ook met een heleboel workshops en activiteiten om weer

fit te worden na de feestdagen. De focus ligt op yoga: alle dagen kan je yogalessen volgen in twee tempels met de beste leraren van over de hele wereld. Ook andere aspecten komen aan bod, zoals astrologie, natuurgenezing en duurzaamheid. De dag eindig je op de tonen van top dj's, als Bedouin en Nicola Cruz.

SXM Festival

Sint Maarten

11 tot 15 maart 2020

Sint Maarten heeft het na orkaan Irma in 2017 enorm zwaar gehad, maar is langzaam weer aan het opkrabbelen. Ook in 2019 was er alweer een editie van het supertoffe festival SXM en in 2020 doet het eiland het weer rustig over met nóg betere dj's en meer elektronisch talent. Internationale dj's als Apollonia en Ricardo Villalobos maken hun opwachting naast lokale sterren. Volgens de organisatie is SXM een reactie op de grote festivals zonder karakter. Hier staan liefhebbers van de Caraïbische geschiedenis en cultuur centraal. Samen dansen in een prachtige omgeving, onder de stralende zon. Klinkt fantastisch toch? En wie geen zin meer heeft om te dansen, kan altijd genieten van een van de talloze andere activiteiten op het eiland, zoals kitesurfen, mountainbiken en watersporten.

Foto G. Hubbel