Chinezen gebruiken levende aapjes als sieraad

Er is een nieuwe hype in China. In plaats van vingers en handen op te smukken met juwelen, doen ze dat met piepkleine aapjes. Het gaat hier wel degelijk om levende aapjes
door
annemie
Leestijd 1 min.

.

Het is ‘Jaar van de Aap' en dat zullen de beestjes geweten hebben. In China wordt dat namelijk gevierd door het dragen van een klein aapje rond de vingers of in de hand. Dat zijn de zogeheten duimaapjes.

In werkelijkheid zijn het dwergzijdeaapjes die afkomstig zijn uit Zuid-Amerika. De kleine beestjes worden met uitsterven bedreigd. Voor een exemplaar tel je al gauw 4.000 euro neer. Doordat de diertjes de neiging hebben om zich overal aan vast te klampen, blijven ze aan de vingers hangen waardoor ze gebruikt kunnen worden als accesoire. Het verkopen, kopen en bezitten van een dwergzijdeaapje is illegaal.

— ShortList Magazine (@ShortList) 11 februari 2016

People flaunt thumb-size pet monkeys at $4,559 each in #China. But be warned: keeping, selling it are both ILLEGAL. pic.twitter.com/6NgJqF75jW

— People's Daily,China (@PDChina) 10 februari 2016

News

meer News

Spotlight

Ontdek waarom pizza zo verslavend is

Niemand eet ooit één stukje pizza. Wanneer je nog maar de krokante korst, zomerse kruiden en smeuïge mozzarella proeft, weet je dat je meer wilt. Dat is geen toeval: een studie van de University of Michigan, gepubliceerd in PloS One, verklaart waarom pizza o zo verslavend is.

meer Spotlight