Chocoladetruffels
Recept (voor vier personen)
400 gram zwarte chocolade
250 ml slagroom
50 gram boter
50 gram melkchocolade
cacaopoeder
Bresiliennenootjes
Stap 1
Verwarm de slagroom in een pan op een zacht vuur en voeg al roerend de boter toe. Eenmaal de boter gesmolten, haal je de pan van het vuur. Hak de chocolade in kleine stukjes, doe ze in een kom en giet beetje bij beetje het roommengsel erbij. Wanneer alle chocolade gesmolten is, dek je de kom af met vershoudfolie en laat je de ganache opstijven in de koelkast.
Stap 2
Na een uur of twee is het chocolademengsel afgekoeld en hard geworden, waarna het leuke werk kan beginnen. De grootte en de vorm van de truffels bepaal je zelf, net als de afwerking. Voor klassieke truffels rol je balletjes met de hand door cacaopoeder of schilfers van melkchocolade, voor een knapperige versie kan je bijvoorbeeld Bresiliennenootjes gebruiken.
Maarten Joossens