Cindy Crawford (49) stopt met modellenwerk

De Amerikaanse Cindy Crawford heeft het einde van haar modellencarrière aangekondigd. Het supermodel zwaait af op haar vijftigste verjaardag, later deze maand. Haar carrière zal 34 jaar geduurd hebben.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Crawford brak door in 1982 en groeide tijdens de jaren 80 en 90 uit tot één van de eerste supermodellen. Naast haar modellenwerk, speelde ze ook mee in verschillende films en bracht ze enkele fitnessvideo's uit, die een overdonderend succes werden.

Met haar vijftigste verjaardag in aantocht, vindt Crawford de tijd rijp om de modewereld definitief vaarwel te zeggen. "Ik zal nog wel tien jaar op de foto gaan, maar niet meer als model", vertelt de Amerikaanse aan Rhapsody magazine. "Ik heb met al die geweldige fotografen gewerkt. Wat kan ik nog meer doen? Ik kan mezelf niet blijven uitvinden, ik wil mezelf niet steeds opnieuw hoeven te bewijzen."

Crawford besloot al in 2000 om niet meer full-time met het modellenwerk bezig te zijn, maar verscheen nog steeds vaak voor de camera. Zo speelde ze onlangs nog een rol in de videoclip voor de single 'Bad Blood' van Taylor Swift. Ten huize Crawford wordt de modellentraditie trouwens voortgezet, want ook haar dochter, Kaia Gerber (14), heeft een modellencontract en stond al eens in de Italiaanse Vogue.

Foto Belga