City en Real laten fans op hun honger zitten

De topper tussen Manchester City en Real Madrid is op een zoutloos gelijkspel uitgedraaid. In de heenwedstrijd van hun halve finale in de Champions League kwam geen van beide grootmachten tot scoren.
door
Matthias
Leestijd 2 min.

Het gespreksonderwerp voor aanvang van de wedstrijd was de afwezigheid van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette sukkelt sinds vorige week met een spierverrekking en bleek onvoldoende hersteld om het wedstrijdblad te halen. Lucas Vazquez verving hem in de basis.

Zonder hun absolute sterspeler ging Real bij City op zoek naar één of meer uitdoelpunten. Daarvoor moesten de Spanjaarden wel voorbij Vincent Kompany geraken, die net als collega-Rode Duivel Kevin De Bruyne in de basis begon bij de Engelsen.

Toch was het de thuisploeg die het best uit de startblokken schoot. De Bruyne pakte uit met een aantal snedige ballen, maar zijn ploegmaats vingen daar maar weinig mee aan. Real van zijn kant werd goed vastgezet en speelde ongewoon slordig. Beide ploegen werkten zo een heel matige eerste helft af, wat een logische 0-0-ruststand opleverde.

Angstige teams

Met Jese in plaats van de onzichtbare Benzema wilde Real-coach Zinedine Zidane daar in de tweede helft verandering in brengen. Na die wissel nam Real iets meer initiatief, maar beide ploegen bleven kampen met de angst die kenmerkend is voor een heenwedstrijd. De 52.000 aanwezigen in het Etihad Stadium bleven zo op hun honger zitten.

Een kwartier voor tijd probeerde ook Manuel Pellegrini het tij te keren, met de inbreng van Sterling voor Navas. Maar ook de snelle Engelsman kon City niet aan een doelpunt helpen. Zo ligt alles nog open voor de terugwedstrijd op 4 mei in het Santiago Bernabeu-stadion.