City Pirates krijgt UEFA-award voor bijdrage aan lokale gemeenschap

door
Belga
Leestijd 2 min.

Amateurclub City Pirates heeft zaterdagavond in het Jef Mermansstadion in Merksem de Silver UEFA Grassroots Award in ontvangst mogen nemen. De Antwerpse amateurclub wordt door de Europese voetbalbond beloond voor de vele sociale projecten die een maatschappelijke bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap. City Pirates werd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Voetbal Vlaanderen voorgedragen voor de UEFA Grassroots Awards. De amateurclub sleepte de zilveren medaille in de wacht. De prijs werd zaterdagavond na de jaarlijkse Piratenparade overhandigd door Bob Browaeys, sporttechnisch directeur van Voetbal Vlaanderen. Met het Piratenlied, gebracht door Guillaume Van der Stighelen, Jean-Bosco Safari, Slongs Dievanongs en FARAO, konden de honderden voetballers en sympathisanten de UEFA-onderscheiding gepast vieren.

City Pirates is actief in verschillende complexe wijken van Antwerpen (Merksem, Linkeroever, Luchtbal, Deurne en Dam). De club is de laatste jaren enorm gegroeid en telt momenteel 75 ploegen in competitie en meer dan 1.100 voetballende leden.

"Jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond: iedereen is welkom bij City Pirates en samen vormen ze een hechte gemeenschap. Het sociale aspect van de club komt onder meer naar boven tijdens de huis- en schoolbezoeken, de huiswerkbegeleiding, de muziek- en dansworkshops, de digitale klassen, de opruimacties, enzovoort", aldus Jeroen Vanderputte CSR-verantwoordelijke van Voetbal Vlaanderen.

Sinds vorig jaar werkt City Pirates ook actief mee aan het project Futbalista, een project van Voetbal Vlaanderen om meer meisjes met een migratie-achtergrond aan het voetballen te krijgen. "In de regio Antwerpen was City Pirates de uitgelezen club om mee samen te werken. Vooral omwille van de maatschappelijke rol die ze in en rond de stad vervullen via voetbal", aldus Vanderputte.

De Europese voetbalbond deelde de Golden Grassroot Award deze week uit aan HJK Helsinki uit de hoofdstad van Finland. De IJslandse club FC Sæko ging met de bronzen medaille aan de haal.

bron: Belga