Clash der olliedollars

Met PSG en Manchester City staan vanavond twee van de rijkste clubs ter wereld tegenover elkaar. Ondanks al die euro's en ponden kon geen van beide ooit al de kwartfinales overleven.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

In zekere zin zitten PSG en City in hetzelfde schuitje. Dankzij hun schatrijke eigenaars uit het Midden-Oosten zijn hun financiële middelen quasi-onuitputbaar, maar voorlopig heeft dat enkel nationaal succes opgeleverd. PSG domineert de Ligue 1 al jaren, terwijl The Citizens de voorbije seizoenen twee keer kampioen van Engeland werden. Een Europese triomf staat dus héél hoog op het verlanglijstje, zowel in het Parc des Princes als in het Etihad Stadium.

Eerste kwartfinale

Voor Manchester City is het zelfs de allereerste keer dat het in de kwartfinales staat van het kampioenenbal. In de vorige ronde hadden Kevin De Bruyne en co weinig moeite met Dinamo Kiev, maar de Franse landskampioen is van een heel ander formaat. Dat mocht Chelsea ondervinden in de achtste finales, en ook de Franse subtopper Nice maakte afgelopen weekend kennis met het scorend instinct van sterspeler Zlatan Ibrahimovic.

De Bruyne opnieuw fit

De Zweed zit dit seizoen al aan 30 rozen in de Franse competitie en zal morgenavond ongetwijfeld opnieuw voor dreiging zorgen in de bezoekende afweer. Die verdediging moet het nog altijd zonder de geblesseerde Vincent Kompany stellen, maar gelukkig voor trainer Manuel Pellegrini is De Bruyne opnieuw fit. De Rode Duivel bewees vorig weekend meteen zijn waarde door bij zijn comeback raak te schieten in de 4-0 zege tegen Bournemouth