Cliff Williams verlaat na 39 jaar AC/DC

Cliff Williams heeft na 39 jaar een punt gezet achter zijn carrière als bassist van AC/DC. In een videoboodschap op het YouTubekanaal van de band zegt de muzikant dat het optreden van afgelopen dinsdag in Philadelphia zijn laatste optreden als lid van de groep was.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Hiermee volgt de bassist het voorbeeld van Malcolm Young, Phil Rudd en Brian Johnson. Die laatste zou wel terugkeren als zijn gehoor het toelaat. Johnson wordt momenteel vervangen door Axl Rose.

De plannen om te stoppen dateren naar verluidt al van afgelopen juli. Het concert in Philadelphia was tevens het laatste optreden van de ‘Rock Or Bust World Tour'.

“Tussen de tournees zaten er soms enkele jaren, dus ik weet heus wel hoe het voelt om vrij te zijn. Ik ben blij dat ik kan stoppen en meer tijd met mijn familie kan doorbrengen”, zegt Williams in de video. De Britse bassist voegt eraan toe dat hij de band dankbaar is voor al die mooie jaren. “Ik kon niet meer vragen dan met deze mensen heel mijn leven muziek te mogen spelen”.

In 1977 verving Williams de toenmalige bassist Mark Evans.