Club Brugge kan wéér niet winnen

De titel is weer een stap dichterbij voor Anderlecht. Terwijl de Brusselaars de volle buit pakten in Oostende, liet eerste achtervolger Club Brugge opnieuw van zijn pluimen aan de Gaverbeek: 2-2.
Maarten

Ondanks de rentree van zowel Izquierdo als Limbombe werd blauw-zwart door Zulte Waregem in de beginfase van het kastje naar de muur gespeeld. Na een half uur stonden de bezoekers al twee goals in het krijt.

Leye opende de score vanop de stip na een overtreding van Simons op Coopman, al was de Brugse huurling vanuit buitenspel vertrokken. Dalsgaard frommelde even later de 2-0 voorbij Butelle.

Club schoot net op tijd wakker en zo kon Vanaken nog voor de rust de aansluitingstreffer scoren. In de tweede helft bracht Wesley de bezoekers in de rebound langszij. Zulte Waregem nam opnieuw het roer over en ging nog op zoek naar de winning goal, maar het bleef bij 2-2.

Club Brugge blijft zo na drie duels in play-off 1 achter met een magere 2 op 9. Leider Anderlecht bouwt zijn voorsprong in het klassement uit tot zes punten.

In de slotwedstrijd van de derde speeldag nam AA Gent met 0-1 de maat van Charleroi. Yuya Kubo scoorde het enige doelpunt. Door die overwinning komen de Buffalo's nu op een gedeelde tweede plaats met Club Brugge.