Club Brugge moet CL vergeten na verlies tegen Basaksehir

Club Brugge is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Blauw-zwart moest in de return van de derde voorronde tegen Istanbul Basaksehir de wet van de sterkste ondergaan. De Turkse vicekampioen won met 2-0. De heenmatch vorige week in Jan Breydel was op 3-3 geëindigd.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Club moest winnen om zijn kansen op de Champions League gaaf te houden, maar incasseerde na amper zeven minuten een eerste opdoffer. Emmanuel Adebayor kopte aan de tweede paal een voorzet van Gaël Clichy tegen de touwen.

Te weinig inspiratie

Blauw-zwart reageerde via Stefano Denswil, die een vrije trap van Ruud Vormer nipt naast kopte. Dit leek Brugge wat vertrouwen te geven, maar Basaksehir sloeg opnieuw toe. Edin Visca (34') verschalkte na weifelend verdedigen Horvath met een knal.

Basaksehir nam in de tweede helft de voet van het gaspedaal, en Club kwam iets beter in de match. Ahmed Touba versierde een eerste kans, maar kopte naast. Brugge ging tegen beter weten in op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het speelde met te weinig inspiratie om de Turken te bedreigen.

Europa League als vangnet

Nu Club over de Turkse horde gestruikeld is, wacht het vangnet van de Europa League. De Bruggelingen gaan als beschermd team de trommel in bij de loting van de play-offs voor de tweede Europese beker. Anderlecht is dit jaar het enige Belgische team op het kampioenenbal.

bron: Belga