Club maakt rentree in Champions League

Voor het eerst sinds 2005 speelt Club Brugge vanavond nog eens een wedstrijd in de Champions League. In het Jan Breydelstadion is de tegenstander van dienst de Engelse landskampioen Leicester City.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Na meer dan een decennium zonder deelname aan het kampioenenbal hadden sommige Club-supporters misschien liever een grotere naam getroffen, maar Michel Preud'homme vindt dat Leicester best niet onderschat wordt. "Sommigen zeggen dat ze geen groot team zijn, maar ik beweer het tegendeel", stelde de blauw-zwarte trainer daags voor het duel. "Ze zijn de beste ploeg van Engeland, want ze zijn kampioen en daarom dus beter dan al die ronkende namen."

Net als bij Club Brugge loopt het dit seizoen een pak minder bij de Engelsen. Afgelopen weekend ging het elftal van Claudio Ranieri nog met de billen bloot op Anfield Road, waar Liverpool hen een 4-1 pandoering aansmeerde. Na een handvol speeldagen bengelt Leicester dan ook in de onderste regionen van de Premier League. "Misschien is er wat decompressie na de titel van vorig seizoen", analyseert Preud'homme. "Wij zijn ook een beetje op zoek naar onszelf en dat kost tijd."

Op bezoek bij Waasland-Beveren hield de landskampioen vrijdag alvast geen al te beste generale repetitie. Dat steekt ook Preud'homme niet onder stoelen of banken. "Het is waar dat we daar niet goed speelden, maar samen met de spelers doe ik er alles aan om opnieuw in de flow van vorig seizoen te komen. Toen zijn we als ploeg heel diep gegaan. Nu slaat het wat tegen, al vond ik ons tegen KV Mechelen en Oostende niet zo slecht. Wij doen er alles aan om er opnieuw te staan."

Op Wesley en Refaelov na kan Club op de openingsspeeldag rekenen op al zijn manschappen. Ook Izquierdo maakt dus deel uit van de selectie en zou wel eens aan de aftrap kunnen komen. "Met hem gaat het stilaan de goede kant op", klinkt het.