Comeback van de Nokia 3310: meer kleur, minder gewicht en een xl-batterij

Weken na de eerste geruchten zijn de details over de comeback van de Nokia 3310 eindelijk bekend. De bijna antieke telefoon komt in de loop van april op de markt en zal 49 euro kosten. Dat bleek op het Mobile World Congress in Barcelona.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Welke vertrouwde kenmerken vinden we terug bij de geüpdatete 3310?

De klassieke versie van de Nokia 3310 stond bekend als robuust, degelijk en op en top betrouwbaar. Die kenmerken heeft Nokia ook verwerkt in het nieuwe toestel. Zo heeft ook de geüpdatete 3310 een - naar moderne normen - legendarische batterijduur. Gebruikers kunnen hun telefoon maar liefst één maand in stand-bymodus laten staan zonder het te moeten opladen. Bij een iets actiever gebruik zou je er 22 uur mee kunnen bellen voordat de accu er de brui aan geeft. Tot slot zullen fervente Snake-spelers hun hartje kunnen ophalen, want ook dat populaire spelletje is terug te vinden op het nieuwe toestel.

Welke nieuwe snufjes zijn er op de telefoon?

De nieuwe Nokia 3310 is geen exacte kopie van zijn voorganger. De 3310 kreeg wel degelijk een modern jasje aangemeten. Met een gewicht van 79 gram is deze versie bijvoorbeeld beduidend lichter dan zijn voorganger, die 133 gram woog. Verder werd de telefoon voorzien van een kleurenscherm, een bluetooth-verbinding, een radio en een camera van twee megapixels. En via een 2,5G-verbinding is het zelfs mogelijk om naar Twitter, Facebook en andere sites te surfen met de Opera Mini Browser. Het toestel zal te verkrijgen zijn in de kleuren felrood, matblauw, grijs en geel.

Is de hype terecht?

Ja, voor mensen die graag nostalgisch terugkijken en dit toestel enkel om die reden aanschaffen. Maar in feite gaat het hier niet om een echte 3310. Het bedrijf achter dit toestel is immers niet Nokia zelf, maar de Finse start-up HMD Global, die een flinke som geld op tafel gelegd heeft om de merknaam Nokia te mogen gebruiken voor de herlancering van deze klassieke telefoon. Bovendien zal de 3310 zo'n 49 euro kosten, wat eerder duur is voor een basistoestel. Voor die prijs heb je tegenwoordig al een bescheiden smartphone.