Concert van Drake in Antwerpen afgelast wegens te lage interesse

Met stille trom werden onlangs de twee Sportpaleis-concerten van de Canadese superster gereduceerd tot één show, en bovendien een week vervroegd. Nu is ook duidelijk geworden waarom: de Vlaamse fans van Drake zijn niet zo talrijk als gedacht.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Volgens de statistieken is Drake een absolute vedette. Zowel in de hitlijsten als op streamingdiensten is de Canadees een van de populairste artiesten ter wereld. Vorig jaar brak hij met twaalf Amerikaanse nummer 1-hits zelfs het record van The Beatles. Maar nu blijkt zijn ster toch wat tanende te zijn.

In 2017 vulde hij nog met de vingers in de neus twee keer het Sportpaleis. Twee jaar later voert hij in alle stilte zijn Sportpaleis-concerten van 19 en 20 april af en vervangt hij ze door één concert op zaterdag 13 april. Een ingreep die niet aan de grote klok wordt gehangen: tickethouders kregen begin deze week een discrete mail, de pers werd niet op de hoogte gebracht.

"Iedere fan met ticket kan binnen"

"Wie een ticket kocht, werd persoonlijk ingelicht en kreeg de kans om z'n geld terug te vragen als hij of zij niet aanwezig kan zijn op de nieuwe datum", klinkt het kort bij concert­organisator LiveNation. "Er zijn ook geen gedupeerden. Iedere fan met een ticket kan binnen." Lees: amper de helft van de kaartjes vond een geïnteresseerde. Verkoopcijfers worden niet vrijgegeven, evenmin als een officiële reden voor de beslissing.