“Coole” veranderingen op komst bij Twitter

Bij Twitter zijn er grote veranderingen op komst, dat heeft Kevin Weil, de baas van productie bij Twitter, tijdens de Recode Mobile-conferentie verteld. “We hebben coole ideeën”, klonk het.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Eerder deze week introduceerde het sociaalnetwerk de nieuwe Moments-functie, dat tweets over bepaalde nieuwsevenementen samenvoegt en het gemakkelijker maakt om tweets over dat bepaald onderwerp te lezen. Deze nieuwe functie zou nog maar het begin zijn van grotere veranderingen.

140 tekens

“We hebben geen schrik om iets te veranderen aan de kern van Twitter”, stelde Weil. Daarmee leek het alsof hij suggereerde dat de limiet van 140 tekens versoepeld wordt. Het gerucht dat het bedrijf dergelijke fuctie gaat invoeren, doet al langer de ronde.

Een bewerkknop voor tweets, waar veel gebruikers van Twitter om gevraagd hebben, komt er volgens Weil echter niet. Als het mogelijk was om een tweet na plaatsing nog aan te passen, zouden ook retweets kunnen veranderen. “Dat kan tegen de verwachtingen van gebruikers ingaan”, stelde Weil.

Toegankelijker worden

Het bedrijf ligt al langer onder vuur. De inversteerders vinden dat het aantal gebruikers te traag groeit. Daarom moet het netwerk toegangelijker worden.

Deze week werd bekendgemaakt dat mede-oprichter Jack Dorsey de nieuwe CEO van het bedrijf wordt. Hij was interim-CEO sinds zijn voorganger Dick Costolo vertrok.