CORONA. Federale gerechtelijke politie houdt "corona-criminaliteit" in de gaten

De federale gerechtelijke politie houdt ook in tijden van de corona-pandemie een oogje in het zeil en is van plan hard op te treden tegen wie van de situatie wil profiteren om een slag te slaan.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Dat blijkt uit een tweet van Eddy De Raedt, hoofdcommissaris bij de federale politie.

"Dienstmededeling van het huis: De Federale Gerechtelijke Politie zet een monitoring op van de door de corona-crisis veroorzaakte criminaliteit. Degenen die van plan zijn zichzelf illegaal te verrijken door schandalig te profiteren van deze crisis, zullen actief opgespoord worden», luidt de tweet die de hoofdcommissaris dinsdag de wereld instuurde.

Verschillende criminele fenomenen

"Onze gerechtelijke diensten blijven natuurlijk actief en staan klaar om te reageren tegen elke vorm van criminaliteit die aan de corona-crisis gelinkt is», meldt de persdienst van de federale politie. «Over welke fenomenen het precies gaat, kunnen we niet verduidelijken maar dat gaat zeer breed.»

Dienstmededeling van het huis:

De Federale Gerechtelijke Politie zet een monitoring op van de door de Corona-crisis veroorzaakte criminaliteit. Degenen die van plan zijn zichzelf illegaal te verrijken door schandalig te profiteren van deze crisis, zullen actief opgespoord worden

— eddy de raedt (@eddyderaedt) March 17, 2020