CORONACIJFERS. Daling besmettingen lijkt te vertragen

De daling van het aantal nieuwe vastgestelde besmettingen met het coronavirus lijkt te vertragen. Dat blijkt maandag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Het aantal nieuwe gevallen daalde nog in de periode van 30 april en 6 mei, maar slechts met 3% op weekbasis, tot gemiddeld 2.983 per dag. Een dag eerder was dat nog een daling van 5%, een week geleden 16%. Het aantal tests steeg op weekbasis ook wel met 8%, tot gemiddeld ruim 50.500 per dag. De positiviteitsratio, het aandeel dat positief test, zakte zo verder tot 6,6% (-1%).

Minder overlijdens, minder ziekenhuisopnames

Bij de andere indicatoren zijn nog grotere dalingen merkbaar. Het aantal overlijdens daalde in dezelfde periode met 9,6% tot gemiddeld 36,1 overlijdens per dag. Het aantal ziekenhuisopnames nam de jongste zeven dagen af met 17% tot gemiddeld 161 per dag. Er liggen nu 2.175 patiënten in het ziekenhuis (-18%) en exact 700 (-15%) op intensieve zorg.

In totaal 3,5 miljoen inwoners hebben inmiddels minstens één vaccindosis ontvangen. Dat is exact 30,7% van de volledige bevolking.