Coronavirus zet Vlamingen massaal voor televisie

Nu iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven, kijken Vlamingen massaal naar televisie. Dat blijkt uit cijfers van verschillende mediabedrijven.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Volgens Telenet kijken we gemiddeld 15% meer uren televisie dan voor de 'lockdown'-periode. In het weekend komt dat neer op zo'n 23,8 uur tv, vergeleken met 21,3 uur in een normaal weekend in deze tijd van het jaar.

Bij gezinnen met kinderen onder 12 jaar stelt Telenet een nog grotere stijging vast. Die gezinnen kijken gemiddeld 20% meer uren dan in een normaal weekend. Er lijkt ook meer in gezinsverband gekeken te worden: animatiefilms en familiefilms kennen de grootste stijging in de catalogus met programma's op aanvraag.

'Het Journaal' scoort het best

DPG Media, het bedrijf boven VTM en Q2, weet dan weer dat op zondag 22 maart 4,9 miljoen Vlamingen naar tv keken. Dat zou het hoogste cijfer in jaren zijn. Uit de CIM-cijfers blijkt dat zondag zes programma's boven het miljoen kijkers gingen, met 'Het Journaal' op Eén als koploper met bijna 1,6 miljoen kijkers.

Ook de platformen met video op aanvraag doen het goed. VRT NU tekende het hoogste weekbereik sinds de opstart op. Meer dan 70% van de kijkers kwam meermaals terug, waar dat normaal 65% is. Meer mensen maken voor het eerst van de gratis dienst gebruik, stelt de openbare omroep vast.

Ook VTM GO, het online videoplatform van DPG Media, meldt stijgende kijkcijfers. 'De views liggen 25% hoger dan de dagen voor de volledige uitbraak van Corona in België', meldt de groep. Bij de kinderprogramma's is er zelfs een stijging van 70%.

News

meer News

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight