Daarom is die irritante collega goed voor je

Om een fit stel hersenen te kweken, mogen we ons niet meer ergeren aan die ene irritante collega. Dat raadt de Nederlandse neuropsycholoog Erik Scherder aan. 
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

"Omgaan met irritante collega's is naast bewegen en muziek spelen de sleutel tot een gezond brein", vertelde Scherder aan De Standaard. In zijn boeken 'Laat je hersenen niet zitten' en 'Singing in the brain' wou de bekende, Nederlandse neuropsycholoog al mensen overtuigen hun brein gezond te houden met muziek en beweging.

Veranderingen

"Verandering is leuk, ik ga erin mee" is volgens professor Scherder een goede instelling. "Door iets nieuws te leren en te ondernemen houd je je hersenen gezond." Dat alles heeft dus te maken met de manier waarop je in het leven staat. "Ondernemen is beter dan gefrustreerd te raken van een probleem."

"Als je je hersenen aan het werk zet voor de oplossing van een probleem, dan worden er meer verbindingen in je brein gevormd. Zo stimuleer je je brein wanneer je met een collega die je tegenwerkt, probeert om te gaan", aldus de neuropsycholoog.