Daarom droog je je haar beter met een haardroger

Het is niet goed om je haar te drogen op natuurlijke wijze, beweert dokter Tim Moore van beautyconcern Coty in Het nieuwsblad. De dokter van het bedrijf achter Wella en Sassoon legt uit waarom het slecht is om met een nat kapsel in je bed te kruipen.
door
eline.vandenbroucke
Leestijd 1 min.

"Een haar bestaat uit een cortex of schors met daarond een soort van opperhuid die er uitziet als dakpannen die naast elkaar liggen", legt dokter Moore uit op een productlancering. Nat haar zwelt op door de vochtigheid en oefent zo druk uit op zijn 'dakpannen'. Nat haar is maar half zo sterk als droog haar, waardoor je lokken kunnen afbreken of splitten.

Geen nat kussen

Daarom droog je best eerst je haar met een handdoek. Daarna gebruik je best een haardroger op lage temperatuur om de rest van het water op te drogen. Ook slapen met een nat kapsel is uit den boze volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt. "Om te beginnen blijft je haar dan in de vorm waarin je hebt gelegen en krijg je het niet meer onder controle", legt hij uit in het Laatste Nieuws. "Ten tweede wordt je kussen dan nat en krijgt je haar niet de kans om op een goede manier te drogen."