Daarom mag je champagne niet bewaren in de koelkast

De kans is groot dat bij veel mensen thuis de champagne koud ligt in de koelkast, zodat ze tijdens de komende zwoele avonden kunnen genieten van een glaasje bubbels. Maar dat is geen goed idee, waarschuwt een Franse expert.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Als je flessen bewaart in de koelkast, kan de smaak na een tijdje veranderen. Dat stelt Marie-Christine Osselin, kwaliteitsmanager bij het Franse champagnehuis Moët & Chandon. Hetzelfde geldt bovendien voor alle andere dranken met sprankelende bubbels, zoals prosecco en cava.

 "Als je van plan bent om de champagne binnen drie of vier dagen te ontkurken, kan je de fles met een gerust hart in de koelkast laten liggen", vertelt ze aan The Huffington Post. "Maar als het langer duurt, droogt de kurk uit. Hierdoor komt het oxidatieproces in een stroomversnelling en veranderen de aroma's van het drankje."

IJsemmer

Hoe je de schuimwijn dan wel moet bewaren? Osselin raadt aan om de bubbels op te bergen op een droge, donkere en koele plaats. Als je toch wil relaxen met een glaasje, gebruik je best een ijsemmer. Die kan je voor een derde vullen met water, en de rest vul je met ijsblokjes. Na een dik kwartier kan je klinken. "Schenk je glas net niet halfvol en hou het vast aan de steel, anders warmt je drankje te snel op", besluit Osselin.

News

meer News