Daarom wordt je huwelijk niet beter van een gezinsvakantie

Niets zo leuk als met je gezin op vakantie gaan. Gezellig op hotel met je partner en je kinderen kunnen zich uitleven in het zwembad of op het strand. Je hebt eindelijk terug wat tijd voor elkaar. Althans, dat denk je. De Amerikaanse relatietherapeute Esther Perel stelt dat een gezinsvakantie helemaal niet bijdraagt aan een gelukkigere relatie of huwelijk.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De vraag naar relatietherapie en scheidingsbemiddelaars neemt blijkbaar toe na de zomervakantie. Perel geeft aan dat dat volgens haar te maken heeft met hooggespannen verwachtingen. “Zo'n vakantie bijvoorbeeld, waar je het hele jaar naar uitkijkt, dan is opeens alle aandacht gericht op elkaar en moet het allemaal top zijn. Dat kan toch alleen maar tegenvallen”, vertelt ze aan het Nederlandse magazine LINDA.

Vogelkusje

Bovendien eisen kinderen ook heel wat aandacht van hun ouders op. Een gezinsvakantie staat volges Perel dan ook helemaal in het teken van het nageslacht en heb je helemaal geen tijd om te werken aan je relatie. “Daarmee bedoel ik: de kinderen worden doodgeknuffeld, terwijl je elkaar nog hooguit een vogelkusje op de wang geeft. Mijn advies? Stap af van het verstikkende model van het kerngezin en bekijk wat jij en je partner echt willen.”