Dagen zonder vlees: Metro test de salade met komkommer en peer

Samen met 110.841 tijdelijke vegetariërs doet Metro mee aan Dagen Zonder Vlees. Om inspiratie op te doen vroegen we zeven bekende koks om hun beste vegetarische recept met ons te delen. Dat gerecht hebben we met onze redactie bereid en geproefd. Hieronder het resultaat van die bevindingen. De laatste in het rijtje is chef Steffi Vertriest, die met haar smakelijke recepten haar lezers moeiteloos verleidt tot een gezonder leven.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 2 min.

Zelf heb ik niet veel ervaring met vegetarische gerechten, je kan mij op dat vlak een groentje noemen. De komkommer- en peersalade met fritta's is ideaal om mee te beginnen als je nog niet helemaal vertrouwd bent met de vegetarische keuken.

De fritta's daarentegen zijn niet helemaal juist uitgedraaid. Ze moesten krokant geserveerd worden, maar dat was niet helemaal het geval. Omdat de zoete aardappels door de kokosolie nog zoeter lijken te worden, lijkt het me lekkerder om ze in olijfolie te bakken. De chili mag zeker niet ontbreken, het zorgt voor wat pittigheid in het zoete gerecht.

L. Brusselaers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept komkommer- en peersalade

  • 1 komkommer
  • 1 harde peer
  • 1 rode fijngehakte ui
  • Verse munt
  • Groot hand vol rozijnen
  • ¼ bloemkool
  • 1 limoen (het sap)
  • Peper en zout naar smaak
  • Stap 1

    Snij de komkommer en de peer in sliertjes. Dat kan met behulp van een spiraalsnijder of een juliennesnijder.

    Stap 2

    Hak de rode ui en de verse munt fijn en voeg ze bij de komkommer en peer.

    Stap 3

    Voeg vervolgens ook de rozijnen toe en rasp de bloemkool over het geheel.

    Stap 4

    Pers de limoen erover uit en kruid af met peper en zout. Zet het slaatje voorlopig nog even aan de kant.

    Foto Njam!

    Recept fritta's

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Een snuifje chili
  • 2 eieren
  • Scheutje kokosolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Stap 1

    Schil en rasp de zoete aardappel. Besprenkel met paprikapoeder en voeg er de chili, peper en zout en de twee eieren bij.

    Stap 2

    Doe wat kokosolie in een pan en schep beetje bij beetje de zoete aardappelstukjes en de rest in de pan. Vorm hiermee fritta's en maak ze niet te groot zodat je ze gemakkelijk kan omdraaien. Bak nog even aan de andere kant tot ze volledig gegaard zijn.

    Stap 3

    Presenteer de fritta's samen met de salade.